Tretry Bont jsou nejlépe tepelně tvarovatelné cyklistické boty na trhu. Speciální patentované pojivo bylo vyvíjeno více než 36 let. Výsledná směs je extrémně tuhá, ale při relativně nízkých teplotách se stává tvarovatelnou. To znamená, že všechny části tretry se dají přesně vytvarovat po zahřátí ve standardní troubě.
Celý proces je velmi jednoduchý. Z tretry je potřeba demontovat kufry a veškeré další přídavné části a vyndat vložku. Trouba by měla mít teplotu přesně 70°C. Tretry do ní umístíte na 20 minut, během kterých dojde k povolení pojivové pryskyřice. Vyšší teplota může tretru poškodit! Doporučujeme před vypékáním vyjmout vložky a před nasazením na nohu a vlastním tvarováním je opět vložit zpět. Předejde se tak jejich poškození při použití vyšší než doporučené teploty.
Vyzkoušejte, jestli teplota tretry není přiliš vysoká a nehrozí popálení. Nyní si tretru standardním způsobem nasaďte na nohu v ponožce stejné, nebo o trochu silnější, než ve které běžně na kole jezdíte. Stáhněte pásky do komfortní pozice a nechte tretru vychladnout a ztuhnout. Pokud v některých oblastech cítíte velký tlak nebo nedostatek pohodlí, můžete použít kulatý předmět (např. madlo šroubováku apod.) k vytlačení do požadovaného tvaru.
Pokud nejste s výsledkem spokojeni, můžete tretru tvarovat libovolně, kolikrát chcete. Materiál tímto nijak netrpí a tretra neztrácí svoje vlastnosti.